Hitno potrebna krv za obolelog dečaka

Pregled i analiza krvi mogu se obaviti u prostorijama Instituta za transfuziju krvi Srbije radnim danima u vremenu od 08:00 do 10:30 časova.
Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’
Institut za zdravstvenu zaštitu majke\ni deteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’

Erijan Redžepi (14) je teško oboleo, i za njegov život bore se lekari na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”. Dečak je zajedno sa majkom smešten u stacionaru Udruženja roditelja dece obolele od raka “Zvončica” i očekuje ga transplatacija koštane srži. Lekari su počeli sa terapijom koja treba da traje nekoliko sedmica, a to zavisi od količine krvi/trombocita koju uspemo da obezbedimo za izlečenje ovog dečaka. Što se više krvi prikupi – veće su šanse da se lekari izbore za Erijanov život.

Šta možemo da učinimo?

Potrebni su dobrovoljni davaoci krvi iz koje će se izvlačiti trombociti neophodni za terapiju dečaka. Neophodno je da davalac ispuni nekoliko uslova.

  • da ima 0+ krvnu grupu;
  • da je od prethodnog (standardnog) vađenja krvi proteklo najmanje 30 dana;
  • da ispunjava minimum uslova potreban za proceduru davanja krvi;

Kada se donator javi u Institut za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39, tel: 011/244-2651, 011/3812-700) uradiće se analiza njegove krvi, da bi se ustanovilo da li može da bude davalac u ovom slučaju. Ukoliko su rezultati pozitivni, dogovara se termin sledećeg dolaska da bi se dala krv iz koje se izvlače trombociti. Uzima se oko 200 grama krvi, a do sledećeg davanja moraju da prođu bar dve sedmice.

Pregled i analiza krvi mogu se obaviti u prostorijama Instituta za transfuziju krvi Srbije radnim danima u vremenu od 08:00 do 10:30 časova.

Za sve dodatne informacije može se kontaktirati majka dečaka:

Vasfije Redžepi, tel: +381 61 297 65 83


Ukoliko niste u mogućnosti da date krv podelite ovaj tekst, da bi ga video što je moguće veći broj ljudi i da na taj način pokušamo da spasimo život dečaku koji zavisi od naše humanosti.


 

Kategorije
InicijativeRazumne teme
Nema komentara

Povezani tekstovi

  • Američki lingvista Noam Čomski (Noam Chomsky) na savršeno jednostavan način objašnjava uz pomoć kojih tehnika svaka vlast manipuliše najširim narodnim masama.  PREUSMERAVANJE PAŽNJE Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema...
  • Logoterapeuti kažu da mržnja, baš kao i ljubav, predstavlja ljudski fenomen baziran na objektivnim činjenicama, odnosno koji sadrži nameru tipa ‘imam razloga da nešto mrzim’ ili  ‘imam razloga da...
  • Mila Alečković, doktor je kliničke psihologije koja je svoj doktorat, uz ocenu Тrès honorable (počasno odbranjen), odbranila u Francuskoj, na Univerzitetu Sorbona, a zatim je specijalizirala oblast antropološke psihologije i psihijatrije, i...
  • Vreme u kome živimo je haotično i teško sa svim pokazateljima da  će se pretvoriti u nacionalnu katastrofu, dok smo mi potpuno nezainteresovani, latergični i dozvoljavamo  da budemo nepripremljeni...