Hitno potrebna krv za obolelog dečaka

Pregled i analiza krvi mogu se obaviti u prostorijama Instituta za transfuziju krvi Srbije radnim danima u vremenu od 08:00 do 10:30 časova.
Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’
Institut za zdravstvenu zaštitu majke\ni deteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’
Share Button

Erijan Redžepi (14) je teško oboleo, i za njegov život bore se lekari na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”. Dečak je zajedno sa majkom smešten u stacionaru Udruženja roditelja dece obolele od raka “Zvončica” i očekuje ga transplatacija koštane srži. Lekari su počeli sa terapijom koja treba da traje nekoliko sedmica, a to zavisi od količine krvi/trombocita koju uspemo da obezbedimo za izlečenje ovog dečaka. Što se više krvi prikupi – veće su šanse da se lekari izbore za Erijanov život.

Šta možemo da učinimo?

Potrebni su dobrovoljni davaoci krvi iz koje će se izvlačiti trombociti neophodni za terapiju dečaka. Neophodno je da davalac ispuni nekoliko uslova.

  • da ima 0+ krvnu grupu;
  • da je od prethodnog (standardnog) vađenja krvi proteklo najmanje 30 dana;
  • da ispunjava minimum uslova potreban za proceduru davanja krvi;

Kada se donator javi u Institut za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39, tel: 011/244-2651, 011/3812-700) uradiće se analiza njegove krvi, da bi se ustanovilo da li može da bude davalac u ovom slučaju. Ukoliko su rezultati pozitivni, dogovara se termin sledećeg dolaska da bi se dala krv iz koje se izvlače trombociti. Uzima se oko 200 grama krvi, a do sledećeg davanja moraju da prođu bar dve sedmice.

Pregled i analiza krvi mogu se obaviti u prostorijama Instituta za transfuziju krvi Srbije radnim danima u vremenu od 08:00 do 10:30 časova.

Za sve dodatne informacije može se kontaktirati majka dečaka:

Vasfije Redžepi, tel: +381 61 297 65 83


Ukoliko niste u mogućnosti da date krv podelite ovaj tekst, da bi ga video što je moguće veći broj ljudi i da na taj način pokušamo da spasimo život dečaku koji zavisi od naše humanosti.


 

Kategorije
InicijativeRazumne teme

Povezani tekstovi

  • Ovaj čuveni uzvik, nastao u španskom građanskom ratu, trebalo bi da bude naš ratni poklič u borbi za poslednju odbranu naših života, a tiče se naše dece. Jer ovo...
  • Imali smo, pre neki dan, istupanja dve uvažene ličnosti, jedna je iz svetovnog a druga, važnija, iz duhovnog života Srbije. Ne znam koja me je više razbesnela i povredila...
  • Marketing vredan 250 miliona dolara Ovih dana štampa je prepuna vesti o nabavci 6 lovaca MIG-29, koji treba da stignu iz Rusije na proleće. Prvobitna informacija, da su avioni...
  • Ovih dana sam se našla u čudu gledajući po raznim sredstvima informisanja zastrašujuće optužbe koje stižu na račun nekih političara, a naročito predsedničkih kandidata. Neke od njih su informacije...