Da li će i Moravom penušati srpska krv

Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem. (Meša Selimović)
Vučić sa migrantima ~ Foto: Slobodnimediji.com
Vučić sa migrantima ~ Foto: Slobodnimediji.com

Vreme u kome živimo je haotično i teško sa svim pokazateljima da  će se pretvoriti u nacionalnu katastrofu, dok smo mi potpuno nezainteresovani, latergični i dozvoljavamo  da budemo nepripremljeni za sve nedaće koje mogu da nas snađu. Može biti da  smo  mali šraf u globalističkim planovima velikih (koji se tako peru od zla koje su činili kao i zbog  podrške Izraelu) ali imamo pravo na izbor vlastitog puta i obavezu da određujemo sa kim ćemo kao narod deliti državu Srbiju..

Iako ne snosimo nikakvu  odgovornost za događaje koji su pokrenuli neviđen talas muslimanskih ( i malim delom hrišćana iz Sirije) migranata, planovi  globalista  su  odlukom da u Srbiji nasele “migrante iz Afganistana,  Pakistana i Sirije, opstanak Srba kao naroda  sveli na neizvesnu ali  veoma  morbidnu priču. 

Vlast sa Vučićem na čelu  je, manipulišući neistinama, skrivajući podatke i namere , krajnje  tendenciozno i perfidno,  omalovažavala pred Srbima opasnosti koje ta vrsta migranata može imati po srpski narod.

Ne bih da se ovaj put bavim koliko je Vučić kao, nažalost, predsednik Srbije prekršio svoja ovlašćenja, kao ni pitanjem njegove odgovornosti zbog kršenja Ustava i postupaka protiv nacionalnih interesa;  ne bih ni da se bavim nagađanjima da li su tačne priče da je po ocu musliman; ne bih ni da ističem da mu je sigurno žao što te  migrante nema već sada na biračkom spisku kao sigurne glasove i kao sredstvo maltretiranja i sprečavanja Srba da se probude i pokrenu protiv njegove diletantske i izdajničke politike; ne bih ni da se bavim insinuacijama tipa koliko će njegovi bliski i, naravno i saradnici, od primeljnih donacija za migrante skrenuti u svoj džep, ali sam sigurna da će to za njih biti veoma profitablian posao, a da će građani Srbije i imovinom i kvalitetom života, domovinom  i, na kraju, mnogi i životom platiti Vučićevu migrantsku politiku. Baš  kao što su platili i Kosovo.

Ima li Vlada Srbije program za migrante

Ne, namera mi je da pokrenem pitanje za vladu Srbije, da li je napravila program i  plan “naseljavanja migranata” objektivno  sagledavajući  sve unutršnje i spoljne probleme, troškove i posledice  koje taj postupak može proizvesti i, zašto to nije predočeno građanima Srbije? Ili su, kao i obično, samo poslušni,  površni, neodgovorni i  nezainteresovani za posledice po širu društvenu zajednicu.

Pre nekoliko dana Vučić je, na onaj njegov iritantan i tupav  način, dao izjavu, krajnje neodgovornu , čak uvredljivu po građane Srbije   “Mogli smo to na početku migracione krize na bolji način da iskoristimo, ali zahvaljujući našem delimično ksenofobičnom odnosu nismo. Mogli smo da imamo više dobrih stvari od toga” a opasnost od naseljavanja migrantima je debilasto  objasnio   rečima  da “među migrantima ima i loših i dobrih ljudi, isto kao i u Srbiji”  vidovnjački naglašavajući  da “Srbija nema problem sa migrantima koji žele da, pod određenim uslovima, postanu građani Srbije.”

Naravno krajnje vulgarno je nabacio i da će migranti popraviti demografsku sliku Srbije zaboravivši da pomene da će je definitivno, i pre svega, promeniti.  Svakom mislećem Srbinu  moralo je biti muka. I od informacije i od prezentera informacije .

Voditi računa o tome koga ćete primiti u svoju državu nije ksenofobičnost, već zahtev realnosti i izraz odgovornosti prema sebi i svojim potomcima. To sa kim ćemo živeti treba da bude isključivo naša odluka a ne odluka jednog Vučića na pritisak i diktat  globalista čiji planovi   ugrožavaju  našu bezbednost i našu budućnost..

Zatim, svoditi ovu vrsta migranata samo na pojam  loših i dobrih ljudi je neozbiljno, neodgovorno, zlonamerno a i tendenciozno jer  osnovna odlika, suština i način i zakon bivstvovanja  tih migranata nije karakter već  vera. I to  islam.

Iako, naravno, nije obrazložio koji su to “određeni uslovi“ da migranti postanu građani Srbije za pretpostaviti je da je mislio na integraciju u srpsko društvo. A jedina integracija koju  možemo ponuditi je slabija ili jača asimilacija, tj. prihvatanje najvećeg dela naših dominantnih vrednosti, pre svega  jezika, pisma, kulture, istorije,običaja, uvažavanja verske različitosti . Dosadašnje iskustvo Evrope govori u prilog činjenice da to nije izvodljivo jer  muslimanske zajednice na  svako sprovođenje asimilacije reaguju  agresivno jačanjem izvornog identiteta,  žustrije ističu svoje uslove te najčešće funkcionišu kao država u državi. Jer oni, pre svega, žele da očuvaju svoj verski identitet, svoje verske obrede,  šerijatske propise o sklapanju braka, poznavanje halala (set pravila i smernica za proizvodnju i pripremu hrane u skladu sa islamskim verskim običajima) i harama (kriterijumi po kojima islamsko  pravo kvalifikuje bilo koji ljudski postupak, to je sve ono što je zabranjeno raditi, i za šta sledi kazna,  ono što je religijski „nečisto“)

Muslimani se ne asimiluju, ne prihvataju  i ne tolerišu tuđu duhovnu i versku tradiciju, moral, običaje, istoriju i kulturu. Oni zahtevaju i osvajaju . Oni se ne menjaju. Dokaz tome su i anlize rađene u evropskim zemljama,  gde je već druga ili treća generacija muslimana,  koje pokazuju da su najradikalniji upravo ti muslimani koji su se rodili i obrazovali u evropskoj sredini.

Podsetimo se na neke nedavne specifične reakcije muslimana, kao na primer, besne pobune “gladnih” migranata,  bacanja hrane i odeće  koja je kao pomoć stigla upakovana u kutijama sa oznakom crvenog krsta.

Podsetimo  se priča iz Grčke gde su opustošili pravoslavne hramove paleći  ikone za ogrev (a probajte da uništite nešto u džamiji). Setimo se masovnih silovanja, maltretiranja medicinskog osoblja po bolnicama evropskih gradova.

Podsetimo se i činjenice da je jedan Sirijac u Švedskoj podneo tužbu ( i dobio spor) zbog zabrane pokazivanja zastave ISISA u javnosti, sa obrazloženjem da ona ne predstavlja govor mržnje i to u vreme dok je ISIS zverski ubijao i uništavao  po Siriji i organizovao  terorističke  napade širom Evrope  a,  prođite danas evropskim ulicama sa zastavom IzraleIa i,  to ćete sigurno platiti životom. Jer se mulimani tako “integrišu”.

Jedan od branilaca i zastupnika islamizacije Evrope, filozof i pisac Tariq Ramadan, koji je inače rođen u Švajcarskoj,  tvrdi da će se integracija muslimana u Evropu desiti pod muslimanskim uslovima odnosno tek kada se evropski način života shvati kao islamski, muslimani će ga slediti Ili: ”Uspeće kada muslimani nađu u svojoj tradiciji elemente slaganja sa zakonima država u kojima su građani, jer će to rešiti svako pitanje dvostruke lojalnosti.” ???? Jer muslimani moraju da budu lojalni samo islamu.

U vreme predizborne trke u Francuskoj ovaj islamista je imao tv duel sa  Nikolom Sarkozijem, predsednikom Francuske od 2007 do 2012. godine ,  čiji je politički stav “Ukoliko želiš da postaneš Francuz, pričaćeš francuski, živećeš kao Francuz. Nećemo više dozvoliti integraciju koja ne funkcioniše, mi ćemo zahtevati asimilaciju. Kada jednom postaneš Francuz, tvoji preci su Gali. ‘Ja volim Francusku, ja sam naučio istoriju Fransuske, ja sebe vidim kao Francuza’ je ono što će ćeš morati da kažeš”,  ističući  i da je”nepodnošljivo” to što “ako kažemo da više ne možemo da nastavimo s imigracijom… onda je to rasizam”.

U duelu se pričalo  o temi kamenovanja žena i ovaj islamista, rođeni Švajcarac, je reako da se to pravo treba samo “privremeno zamrznuti” dok njegov rođeni brat to pravo zagovara kao neprikosnoveno. Samo da podsetim da u Francuskoj, evropskoj državi u kojoj živi najviše muslimana, čak 7 miliona, Sarkozi ( koji je bio glas tihe većine, ukazuje li vam ovo na nešto)  tada gubi izbore od  umerenijeg Olanda, a posle njega na vlast dolazi namesnik globalista i manipulativni psihopata Makron, francuska varijanta Vučića.

Ta Evropa, koja Srbiji nameće migrante, danas se brani od muslimana svim silama. 

Kako se Evropa odnosi prema migrantima

Još 1968. godine  torijevac Enoh Pauel, britanski parlamentarac , održao je govor na temu nastupajućih problema sa migrantima u Velikoj Britaniji  ( i to onih koji dolaze iz zemalja Komonvelta  sa Kariba, iz Indije i Pakistana).  U govoru, koji je sada poznat kao „govor o rekama krvi”, Pauel je citirao Vergilijevu „Eneidu”: „Kad pogledam napred, ophrvan sam slutnjama, poput Vergilija i ja vidim reku Tibar kako penuša obilno u krvi.” ( izvor Politika juni 2016) zaključivši  “Mora da smo ludi, bukvalno ludi kao nacija koja dozvoljava godišnji upliv 50.000 zavisnih, koji su najvećim delom materijal za budući porast migracije. To je kao gledati nekoga ko sam sebi kopa grob.”

Pauel je tada smenjen a 2016. godine su, posledice koje je on predvideo, dovele do   Bregzita, referendumske odluke da Britanija  izađe iz EU. Kampanja koja je bila  nabijena pričama o opasanostima  koju muslimanski migranti predstavljaju po Britance, odvijala se uz sledeću retoriku; „Ako glasate za ostanak ( u EU), u roku od nekoliko nedelja desetak Sirijaca doseliće se u stan pored vašeg… Oni uzimaju naše poslove, pune naše škole, žive od socijalne pomoći i zauzimaju državne stanove.” ( izvor “Politika” od 21. 06 2016. Tekst Džulijana Harstona, savetnika gen sekretara UN)

Britanija zatvara granice za migrante. I to ona Britanija koja ima  ogromne zasluge za stvaranje tih migranata, koja  ima drugu najjaču ekonomiju u Evropi posle Nemačke, uz Francusku je najjača evropska vojna sila, a nalazi se i na vrhu liste u pogledu „meke moći”, Britanija u kojoj je  London, drugi najvažniji finansijski centar i drugi  najposećeniji  grad na svetu.

Međutim, i uz zatvaranje rampe za nove migrante Britanci imaju ogromne problema da zaustave širenje radikalnog islama i delovanja ISISa pa su 2016. godine pokrenuli program deradikalizacije ( koji se proširio i u obrazovne ustanove)  u koji je, do danas, ušlo  4.600 muslimana,  od toga polovina dece od 10 godina pa do tinejdžerskog uzrasta. (Deca su pod posebnom pažnjom programa jer se ISIS usled masovnih gubitaka i napuštanja pripadnika sve više okrenuo na rad sa decom.) ( Izvor RT news)

A mi, mali, siromašni Srbi otvaramo granice i širimo ruke trčeći u susret kolektivnom samoubistvu.

Koliko je Evropa (u kojoj je danas oko 45 miliona muslimana i za koju Američko Nacionalno obaveštajno veće očekuje da će se muslimansko stanovništvo u Evropi duplirati do 2025. godine) svesna opasnosti islama govori i činjenica da je osnovni uslov stvaranja političkih koalicija postao program koji se odnosi na zalaganje  za čvršću kontrolu migranata, brze deportacije tražilaca azila čiji su zahtevi odbijeni i  obračun s radikalnim islamom.

U rešavanju svojih problema sa islamom i migrantima  pronašli su rešenje u stvaranju  muslimanske države na prostoru Balkana, stvaranju nove Jugoslavije (iz koje bi se sačuvale Slovenija i Hrvatska) a koju bi činile  Bosna, Crna Gora, Srbija sa Kosovom, Makedonija  i   Albanija, sve zemlje u kojima se uveliko odvija proces islamizacije i u kojima je već ( Bosna i Kosovo) pod dirigentskom palicom globalista bio krvavi ratni  pir.

Kakva je danas situacija u Srbiji

Srbija je mala, siromašna država na čijoj teritoriji je Kosovo, odnosno okupirana teritorija čije stanovništvo čini 2,1 miliona muslimana, odnosno 91,7% ukupne populacije. Koliko je to govori najbolje uporedni podatak sa Albanijom koja ima 2,6 miliona muslimana ili 83% od ukupne populacije, a Bosna i Hercegovina oko 1,7 miliona, odnosno 50,11% populacije. U Makedoniji se 13 godina sprečava popis stanovništva; što zbog skrivanja islamizacije, što zbog političkih manipulacija u vreme izbora, ali je činjenica da muslimanskog stanovništva ima sve više, a stručnjaci  govore i da su muslimani Makedonije najradikalniji na prostoru Balkana.

Slična situacija je i u Srbiji. Podsetimo se da srpska strana nije izvršila popis stanovništva pre proterivanja Srba sa Kosava i da je najveći broj od ovih 2,1 milion muslimana naseljen posle 1999. godine.  Koliko ima muslimana u Srbiji, ne možete nigde zvanično  saznati čak ni na bošnjačkim portalima koji obično ističu sve podatke, i  to me navodi na sumnju da se Srbiji sprema plan Kosova. Najpre, poslednji  popis je rađen 2011. godine i po njemu Srbija ukupno bez Kosova ima 7.286.862 stanovnika, od toga oko 4,36 %Bošnjaka, što znači 317.707, oko 23.000 mulsimana, ali i  oko 150.000 Roma koji su uglanom muslimani)

Podaci su  (verovatno namerno) rascepkani po delovima Srbije ali ono što mi je posebno zanimljivo je bio podatak iz 2015. godine  da u Beogradu ima 120 000 muslimana a u jednom intervjuu iz 2013. godine koji je muftija  Muhamed Jusufspahić dao za  DW,  piše da je muftija rekao  da u Beogradu ima preko  200 000 muslimana. Nema podatka koliko ih se naselilo u poslednje tri godine, ali građani Novog Beograda, Zemuna, Voždovca i Vračara, mogu ponešto ispričati o tome.

 Kroz skrivanje broja muslimana, tvrdnju da nema opasnosti od ekstremizma  i priču o migrantima, poslušnim i kooperativnim  kao da su jabuke u korpi, čini se i najveći zločin prema srpstvu .

 Kao jedan od navećih krivaca za  marginalizovanje problema islamskog ekstremizma u ubeđivanja javnosti da nema opasnosti od istog, smatra se  Darko Tankosović, član Trilateralne komisije za Balkan.(To je isti gospodin koji je govorio da  Alija Izetbegović neće stvarati problem i  da ostaje u jugoslovenskoj  zajednici  u vreme kada je ovaj, kao radikalni islamista, u Bosni imao 60 000 mudžahedina,  doneo odluku da Bosnu proglasi nezavisnom državom a Srbe kao konstitutivan narod nacionalnom manjinom, čime je faktički započeo rat u Bosni).

 Za razliku od njega koji pod uticajem moćnih lobija zamagljuje istinu da je Kosovo verski oformljena tvorevina sa velikim potencijalom za islamski terorizam  2016. godine Kosovski bezbednosni komitet objavio podatak da je na milion stanovnika broj dobrovoljaca koji se priključuje Islamskoj državi sa Kosova 125, najveći u Evropi. Iz Bosne je taj broj 85, a “Njujork tajms” je  objavio tekst “Kosovo kao plodno tlo za razvoj islamskog ekstremizma”. ( prof Miroslav Jevtić)

Poznato je da se muslimani dele na sunite ( koji su   agresivni i radikalniji i brojniji) i šiite. Po rečima profesora Miroslava Jevtića “Muslimani iz Bosne i iz Raške oblasti u Srbiji su suniti. Oni su islam primili preko Turske. Preko osmanske imperije, i bili su jako vezani za Carigrad. Međutim, propašću osmanske imperije i sa svim onim što se desilo u međuvremenu objektivno su se njihovi interesi okrenuli prema centrima islama. Centri islama su Meka i Medina. Znači iz Saudijske Arabije stiže opredeljujući činilac u islamsko-teološkom profilisanju naših muslimana.”  Professor Jevtić navodi i da “Neke albanske pristalice islamske države, na primer, kažu da su za njih mnogo veći protivnici šiiti nego hrišćani. Dok ne pobiju sve šiite neće da se obračunaju sa hrišćanima.”

Koliko migranata prima Srbija

U ovako komplikovanoj situaciji , Vučić  je već počeo realizaciju plana prijema muslimaskih migranata. Vlast krije broj migrant koji hoće da prihvati u Srbiju a jedini javni podatak je onaj koje su izdali  prestavnici Dveri,  da se radi  o 600.000 ljudi.

Da se malo bavimo analizama i logičnim razmišljanjem, zbog onih kojima taj broj nije probematičan ili ugrožavajući:

Primićemo 600.000 muslimana, za njih ćemo od Fondacije Soroš ili međunarodne zajednice dobiti neku sumu po migrantu, dnevno ili mesečno ili čak godišnje. Na koji period je ugovorena ta donacija? Naselićemo ih u naša sela, rekonstruisati i renovirati kuće, a možda ćemo im napraviti i stanove iz donacija međunarodne zajednice. (mnogi bliski vlasti će dobrano napuniti džepove)

Oni na selu će, nadamo se, obrađivati zemlju  a zanima nas da li će plaćati poreze kao srpski seljak ili će imati ”Vučićev status strane investicije”. Ili  će samo sedeti u kućama, živeti od socijalnih pomoći , grejati se našim ikonama i krasti po srpskim imanjima i kućama. Zatim, kako vlast planira da spreči  one mlađe da ne odu u grad i tamo postanu dileri ili problemi…

Za one koje, eventalno, planiraju da nasele u urbanim sredinama, gde će da ih zaposle? Nismo mi razvijena Nemačka, zar se ne sećaju da su uništili privredu? Najpre mogu da rade kao fizikalci ( ono malo obrazovanih je pobeglo u EU)  zatim iz porodice će raditi uglavnom samo jedan a izdržavaće ih deset. Da li će donacije biti dovoljne za njih da ih spreče da ne kradu, i što je još gore i izvesnije,  da ne razviju kanal prodaje droge povezan sa svetskim moćnicima..

Pitanje je i da li će, ako im donacije dajete u kešu , taj novac trošiti u Srbiji ili će slati rodbini u svoju zemlju.

Zatim, brojka od 600.000 narašće veoma brzo na 1.500.000, jer će se uvećavati, što zbog sklapanja braka po šerijatu (uvoziti neveste i mladoženje), što zbog dovođenja  ostatka rodbine, što zbog rađanja jer se radi o mladoj populaciji koja se množi  geometrijskom progresijom.

Kod Srba koji beže iz Srbije i koji se bore sa belom kugom ovaj podatak može značiti da će već za nekoliko godina Srbi postati nacionalna manjina u svojoj državi a ako se realizuje program druge Jugoslavije Srbi definitivno postaju nacionlana manjina sa svim izledima na ponavljanje stradanja iz perioda Otomanskog carstva i pretvaranja Morave u reku koja će penušati od srpske krvi.

U novim uslovima problem podizanja verskih škola,  izgradnje džamija i obezbđivanje mesta na grobljima zbog specifičnih uslova sahranjivanja  deluje kao priča koja će nam samo ugroziti komoditet, a  zavijanje hodža  san i odmor, ali je problem kompeksniji .

O tome da finasiranje izgradnje džamija ide od strane radikalnih snaga islama  govori   iskustvo FRANCUSKE  gde je utvrđeno da finansiranje evropskih džamija i islamskih institucija dolazi  iz ultrakonzervativnih zemalja i gde  Unija islamskih organizacija (UIOF) – krovna organizacija tvrdokornih muslimanskih omladinskih organizacija povezanih sa Muslimanskim bratstvom dobija četvrtinu svog godišnjeg budžeta iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta. Inače u Francuskoj  dve trećine imama ( a svi žive na jaslama Francuske) verskih vođa  su obeleženi kao “propovednici mržnje”

Na siromašnu Srbiju se čine ogromni pritisci da se prihvate muslimanski migranti, između ostalog i kroz priču zagovaranja verske tolerancije i zbližavanja,u upakovanim varijantama  koje, svakom razumnom čoveku ukazuju na napor svetske zajednice da se Srbi odreknu pravoslavlja zarad muslimanskih migranata. U prilog ovome je bila i svrha posete  Princa  od Velsa  2016. Godine, kada je Princ Čarls ne samo prisustvovao sastanku verskih lidera iz pravoslavne, katoličke, anglikanske, islamske i jevrejske zajednice u Konaku kneginje Ljubice, već je  obavio i odvojen razgovor sa poglavarom SPC, patrijarhom Irinejem a u ”veoma srdačnom i neposrednom razgovoru“ sa tada premijerom Vučićem, ispričao iskustva u asimilaciji muslimanske zajednice u britanske životne i kulturne tokove.  Hm.

U otkrivanju istine da je laž predstavljanje islama građanima Srbije kao jagnje (jagnje al ‘u vučjoj koži), pomoći  će nam i saznanje o jednoj od  značajnijih osobina islama, bez koje islamsko praktično ponašanje nije razumljivo nemuslimanima a naziva se: takijah. Suština takijaha sastoji se u pravu da se prikriva tj. da se ne govori istina. To znači kad musliman proceni da bi mu govorenje istine moglo doneti štetu, onda on može da čini dela koja su inače islamski nedopuštena, da govori neistinu, može da se ponaša kao hrišćanin, ako je to u cilju islama. Najkraće rečeno, musliman može da vara nemuslimane. Takijah se gotovo ne primenjuje  u zemljama gde su muslimani većina, a najviše se primenjuje  u zemljama gde su manjina.

Radi razumevanja planova o naseljavanju muslimanskih migranata, kao i njihovih ciljeva, citiraću prof. Jevtića:“ Oni nemaju drugu osnovicu svog kolektivnog identiteta nego islam, a islam podrazumeva da morate biti protiv svake pojedinačne nacionalne države, odnosno da morate živeti u jedinstvenoj državi koja je halifat. Bosanski muslimani žele nezavisnu Bosnu samo kao etapu da bi se spojili sa ostalim muslimanima u jedinstvenu državu.”

Priču ću završiti rečima Viktora Frankla: “Sve se čoveku može uzeti osim poslednje od ljudskih sloboda – pravo na izbor stava u bilo kakvim datim okolnostima, pravo na izbor vlastitog puta.

Srbi, na nama je odluka. Uz pomoć SPC ili bez nje, ali od nas zavisi. Svaki izgovor i opravdanje izraz su kukavičluka i gluposti, koje ćemo platiti ugrožavanjem opstanka, odnosno  nestajanjem kao naroda.

Kategorije
Razumne teme
Nema komentara

Povezani tekstovi

  • Američki lingvista Noam Čomski (Noam Chomsky) na savršeno jednostavan način objašnjava uz pomoć kojih tehnika svaka vlast manipuliše najširim narodnim masama.  PREUSMERAVANJE PAŽNJE Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema...
  • Logoterapeuti kažu da mržnja, baš kao i ljubav, predstavlja ljudski fenomen baziran na objektivnim činjenicama, odnosno koji sadrži nameru tipa ‘imam razloga da nešto mrzim’ ili  ‘imam razloga da...
  • Mila Alečković, doktor je kliničke psihologije koja je svoj doktorat, uz ocenu Тrès honorable (počasno odbranjen), odbranila u Francuskoj, na Univerzitetu Sorbona, a zatim je specijalizirala oblast antropološke psihologije i psihijatrije, i...
  • Ne bih da se, ovaj put, bavim pitanjem koliko  saučestvujemo u svojoj  sveopštoj propasti, ne bih ni da se bavim teorijama zavere koje postaju realnost a nije mi cilj...