Luštica bay novi biser Boke

Crna Gora je na prvom mestu Top 5 svetskih destinacija u kojima treba kupiti kuću u 2017. godini.
Luštica bay - panorama
Luštica bay - panorama
Eddie Sikora

Eddie Sikora

Crna Gora je na prvom mestu Top 5 svetskih destinacija u kojima treba kupiti kuću u 2017. godini. Tako smatraju eksperti renomirane izložbe nekretnina „Luksuzni sajam nekretnina“ (Luxury Property Show) i luksuznog britanskog online časopisa Rezident (The Resident). Direktor Luxury Property Show-a Edi Sikora (Eddie Sikora) navodi Crnu Goru i novo turističko naselje Luštica bay nadomak Tivta kao destinacije broj 1 za investiranje u nekretnine u sledećoj godini, i to ispred Španije, Italije, Portugalije i Francuske.

„Jedna od najljepših zemalja koje sam posetio je Crna Gora, tako da ne čudi što ima najbrže rastuću turističku industriju na svetu prema Svetskom savetu za turizam i putovanja (WTTC). Novi direktni letovi iz Velike Britanije čine ovu malu zemlju na Jadranskom moru mnogo pristupačnijom za sve Britance koji traže drugi dom. Visoke planine, svetlom obasjane uvale, zapanjujuća obala i mletačka arhitektura stavljaju Crnu Goru na vrh moje liste gde kupiti kuću. Nova dešavanja dodaju novu ponudu rastućoj međunarodnoj potražnji, a najnovije je Orascom-ov Luštica bay, smešten u zalivu Trašte duž prirodnog bisera na poluostrvu Luštica“, preporučuje Sikora u tekstu magazina Rezident pod naslovom „Gde u svijetu kupiti kuću u 2017. godini“.

Na drugom mestu je Španija i njena destinacija Kosta Blanka, slede Italija čija Toskana je popularna među Britancima, potom portugalski Algarve, dok se za Francusku, koja je na 5. poziciji, navodi da i dalje nudi neverovatne mogućnosti za uloženi novac.

Londonski Luxury Property Show održava se ove godine 14. i 15. oktobra i prikazaće najnovije i najveće svetske luksuzne nekretnine koje se nude na tržištu. Izložba sa dugom tradicijom i dalje je jedini sajam u Evropi posvećen luksuznim nekretninama gde posjetioci mogu da otkriju najnoviju ponudu kuća vodećih svetskih graditelja nekretnina i agenata.

Novo turističko naselje Luštica bay biće predstavljeno na ovom sajmu kao i na izložbama u Geteborgu i Helsinkiju. Luštica Bay je planiran da ponudi sedam hotela, dve marine sa 226 vezova, prvi profesionalni šampionski golf teren, više od 1.000 stanova, 500 vila i gradskih kuća i sve sadržaje neophodne za potpuno funkcionisanje grada.

Izvor: Boka news

Kategorije
Drugi pišuRegion
Nema komentara

Povezani tekstovi